Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

4 ΙΔΕΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Πριν γράψετε ένα άρθρο για το blog σας θα πρέπει να σκεφτείτε σε ποιο κοινό μιλάει, τι πληροφορίες δίνει καθώς και το τι αξία προσφέρει σε αυτόν που θα το διαβάσει.

Παρέχοντας περιεχόμενο με πρακτική αξία στον επισκέπτη σας δείχνετε ότι όχι μόνο τον σέβεστε αλλά ταυτόχρονα χτίζετε πολύ καλές σχέσεις με αυτόν και επιπλέον αυξάνετε δραματικά της πιθανότητες να διαμοιρασθεί το περιεχόμενο σας στα δικά του social media κανάλια.

Τι είναι αυτό όμως το οποίο θα κάνει ένα blog post να ξεχωρίσει σε σχέση με τα υπόλοιπα και να τραβήξει περισσότερο την προσοχή του κοινού;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσει το άρθρο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή.

Ας δούμε λοιπόν 4 είδη άρθρων που είναι σίγουρο ότι θα τραβήξουν περισσότερο την προσοχή από οτιδήποτε άλλο.

Οδηγοί χρήσης και βοηθητικό περιεχόμενο

Τα άρθρα που δίνουν χρήσιμη πληροφορία σχετικά με το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι αποτελεσματικά, είτε αυτό είναι υπηρεσία ή το προϊόν, συνήθως προσελκύουν την προσοχή του κοινού. Το συγκεκριμένο είδος περιεχομένου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε αναζητήσεις που γίνονται στα social media αλλά και σε μηχανές αναζήτησης με σκοπό την εύρεση πληροφοριών γύρω απο ένα θέμα.

Αν για παράδειγμα έχετε μία υπηρεσία ή ένα προϊόν το οποίο καλύπτει μια συγκεκριμένη ανάγκη είναι πάρα πολύ καλή ιδέα να δημιουργήσετε άρθρα και υλικό γύρω από το πρόβλημα το οποίο λύνουν. Αν η λύση που δίνει το προϊόν ή υπηρεσία σας είναι ικανοποιητική και έξυπνη τότε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό  οι επισκέπτες και αναγνώστες του άρθρου να το μοιραστούν στα social media.

Έρευνες στατιστικά στοιχεία και εσωτερικές πληροφορίες ενός κλάδου

Συνήθως δημοσιεύσεις που δίνουνε έτοιμη επεξεργασμένη πληροφορία που προέρχεται από έρευνα έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό διαμοιρασμού αλλά και αναδημοσιεύσεων.

Για παράδειγμα αν έχετε μία εταιρεία η οποία είναι B2B τότε να είστε σίγουροι πως αν έχετε πληροφορίες από τον κλάδο σας η οποίες θα φανούν χρήσιμες στους πελάτες σας,  θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να της μοιραστείτε σε ένα blog post. Η συγκεκριμένη ενέργεια όχι μόνο θα βοηθήσει αυτούς που συνεργάζονται ήδη με εσάς παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες,  αλλά επιπλέον θα προσελκύσει νέους συνεργάτες και επισκέπτες, κάτι το οποίο στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο και κερδοφόρο.

Πληροφοριακά Infographics

Τα infographics αποτελούν ένα εξαιρετικό τρόπο διαμοίραση αλλά και μετάδοση πληροφοριών μιας και βασίζονται στην οπτικοποίηση αυτών. Έτσι η μετάδοση των πληροφοριών γίνεται με έναν εξαιρετικά όμορφο και κατανοητό τρόπο, που δίνει την μέγιστη αναγνωσιμότητα.

Αν λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε infographics τα οποία μεταφέρουν πολύ εύκολα και γρήγορα χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό σας τότε κάντε το άμεσα. Αν όμως δεν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας infographics, τότε μπορείτε απλά να αναδημοσιεύετε και να προωθείτε infographics τρίτων τα οποία θεωρείτε ότι είναι  χρήσιμα.

Έτσι βοηθάτε το κοινό σας να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει πληροφορία γλιτώνοντας του χρόνο και κόπο. Με άλλα λόγια μπορείτε να φέρετε εύκολα επιπρόσθετη αξία τους επισκέπτες του blog σας κάνοντας απλά τον DJ ή Curator περιεχομένου. Και όσον αφορά το διαμοιρασμό infographic από άλλες πηγές μην ανησυχείτε καθόλου μιας και στη συντριπτική πλειοψηφία αυτός είναι και ο σκοπός για τον οποίο δημιουργούνται, αρκεί να αναφέρετε την πηγή τους.

Άρθρα απόψεων

Τα καλογραμμένα και τεκμηριωμένα με επιχειρήματα άρθρα απόψεων είναι εξαιρετικά χρήσιμα για το brand σας μιας και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να καθιερώθητε ως ειδικός στον τομέα σας.

Συνήθως αυτά τα είδη άρθρων δίνουν τη δυνατότητα σε μία επιχείρηση να δείξει προς τα έξω το ότι γνωρίζει σε βάθος τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, καθώς και στο ότι είναι σε θέση να βοηθήσει το κοινό αλλά και τους υποψήφιους πελάτες της λόγω της εξειδίκευσης που έχει.

Αν για παράδειγμα είστε μία εταιρεία τεχνολογίας μπορείτε πολύ εύκολα να σχολιάσετε αλλά και να αναλύσετε νέα τα οποία προέρχονται από το χώρο σας, καθώς επίσης και προϊόντα, δίνοντας έτσι πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές παράλληλα με την άποψή σας στο κοινό σας ακολουθεί.

Αν επίσης έχετε μια επιχείρηση που ασχολείται με πωλήσεις τότε πολύ εύκολα μπορείτε να προβείτε σε αρθρογραφία παρουσίασης και σύγκρισης προϊόντων ούτως ώστε να δώσετε τη δυνατότητα στους πελάτες σας υποψήφιους και μη να επιλέξουν το προϊόν που θα τους εξυπηρετήσει καλύτερα και θα καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες τους.

Αυτές είναι λοιπόν μερικές ιδέες σχετικά με τη θεματολογία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν ξεκινάτε ή θέλετε να γράψετε ένα άρθρο για το blog σας.

Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές σας φάνηκαν χρήσιμες και αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσετε να αφήσετε ένα μήνυμα ή ένα σχόλιο ακριβώς κάτω από αυτό το άρθρο. Θα χαρούμε πάρα πολύ να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτησή σας.

 

4 Φεβρουαρίου, 2017

Επικοινωνία

Ενημερωτική λίστα

top
X