Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μάθετε πώς να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα μιας διαφημιστικός καμπάνιας στο Facebook με την νέα δυνατότητα campaign budget optimization

Το Facebook ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα η οποία έχει σαν σκοπό την βελτιστοποίηση του διαφημιστικό budget μιας καμπάνιας, μοιράζοντας το budget αυτόματα στις πιο αποδοτικές διαφημίσεις.

Ας αναλύσουμε το πώς δουλεύει η νέα αυτή δυνατότητα και πως μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε.

Πως γίνονταν η διαχείριση του διαφημιστικού budget μέχρι σήμερα

Μέχρι τώρα το budget που θέλαμε να ξοδέψουμε σε μια καμπάνια στο Faceboοκ ορίζονταν στο επίπεδο των Adset. Σε αυτή την περίπτωση αν είχαμε πχ 30 ευρώ συνολικό ημερήσιο budget για την καμπανιά μας και θέλαμε να στοχεύσουμε σε 3 group ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε 3 adsets και να «μοιράσουμε» το συνολικό ποσό, αφιερώνοντας 20 ευρώ σε κάθε adset.

TIP τα adsets είναι υπεύθυνα σε μια καμπάνια για την στόχευση του επιθυμητού κοινού με βάση κριτήρια όπως ηλικία, ενδιαφέροντα, τοποθεσία κλπ.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα

Καμπάνια για την προώθηση ενός προϊόντος συνολικού ημερήσιου budget 30 ευρώ

  • Adset 1 : Άντρες 35-55 στην Αθήνα. Ημερήσιο Budget 10 ευρώ
  • Adset 2 : Άντρες 35-55 στην Θεσσαλονίκη. Ημερήσιο Budget 10 ευρώ
  • Adset 3: Γυναίκες 35-55 που επισκεφτήκαν την ιστοσελίδα μας τις τελευταίες 30 ημέρες. Ημερήσιο Budget 10 ευρώ

Σε αυτή την περίπτωση ξοδεύουμε το ίδιο ποσό και στα 3 adset, ανεξάρτητα από την απόδοση τους. Αυτό όμως δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα, μιας και μπορεί πχ ένα adset από τα τρία να μην είναι πολύ αποδοτικό, παρόλα αυτά θα συνεχίσει να καταναλώνει 10 ευρώ / ημέρα.

Η λύση θα ήταν φυσικά να παρακολουθούμε τα adset και να σταματάμε αυτά που δεν είναι αποδοτικά, ώστε να μην ξοδεύουμε σε αυτά άδικα χρήματα. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν είναι αποδοτικό, ή καν εφικτό αν τρέχουμε αρκετές καμπάνιες.

Campaign Budget Optimization:  πώς δουλεύει και τι μας προσφέρει.

Ας πάρουμε και πάλι το προηγούμενο σενάριο υπόψιν, μόνο που αυτή την φορά θα εφαρμόσουμε την νέα δυνατότητα που μας προσφέρει το Facebook, εφαρμόζοντας το Budget optimization σε επίπεδο καμπάνιας.

Καμπάνια για την προώθηση ενός προϊόντος συνολικού ημερήσιου budget 30 ευρώ με Campaign Optimization

  • Adset 1 : Άντρες 35-55 στην Αθήνα. Ημερήσιο Budget: Ορίζεται δυναμικά από το Facebook
  • Adset 2 : Αντρές 35-55 στην Θεσσαλονίκη. Ορίζεται δυναμικά από το Facebook
  • Adset 3: Γυναίκες 35-55 που επισκεφτήκαν την ιστοσελίδα μας τις τελευταίες 30 ημέρες. Ημερήσιο Budget Ορίζεται δυναμικά από το Facebook

Σε αυτή την περίπτωση το Facebook είναι σε θέση να αναγνωρίσει ποια adset δεν δουλεύουν αποδοτικά, ποια φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα, και να αναδιανέμει ανάμεσα τους δυναμικά το budget, ενισχύοντας τα adsets που έχουν την μεγαλύτερη απόδοση. Με απλά λόγια το Facebook κάνει αυτόματα καλύτερη διαχείριση του Budget μεγιστοποιώντας την απόδοση του!

Ακολουθεί ένα οπτικό παράδειγμα από την τεκμηρίωση του Facebook Ads.

Digital Marketing

Βλέπουμε ξεκάθαρα πως στο πρώτο παράδειγμα που το budget optimization γίνεται σε επίπεδο asdet ξοδεύτηκε το ίδιο ποσό σε όλες τις καμπάνιες, ανεξάρτητα από την απόδοση τους Στο 2ο παράδειγμα όμως, που το optimization γίνεται σε επίπεδο καμπάνιας βλέπουμε πως το Facebook αφαίρεσε αυτόματα budget από τα adset που δεν αποδίδουν, και το μετέφερε στο 2ο adset που είναι το πιο αποτελεσματικό από τα 3.

Αποτέλεσμα; Περισσότερες συνολικές πωλήσεις, με το ίδιο Budget, λόγο της καλύτερης βελτιστοποίησης του ( 10 πωλήσεις στο πρώτο παράδειγμα, 15 στο δεύτερο ! )

Δείτε αν έχετε την συγκεκριμένη δυνατότητα στον δικό σας διαφημιστικό λογαριασμό

Το Campaign Budget Optimization ενεργοποιείται σταδιακά σε διαφημιστικούς λογαριασμούς ανά τον κόσμο. Αν θέλετε να ελέγξετε σήμερα αν ο δικός σας λογαριασμός έχει την δυνατότητα του Campaign Budget Optimization αναζητήστε την επιλογή « NEW Budget Optimization » την επόμενη φορά που θα δημιουργήσετε μια νέα διαφημιστική καμπάνια. Για να την εκμεταλλευτείτε απλά ενεργοποιήστε τον διακόπτη «Optimize budget across ad sets” και είστε έτοιμοι.

Digital Marketing

Πότε αξίζει να χρησιμοποιήσετε την δυνατότητα Campaign Budget Optimization;

Η Συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν

  • Θέλετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από μία καμπάνια συνολικά΄
  • Θέλετε να απλοποιήσετε την δημιουργία και την διαχείριση μιας καμπάνιας, κερδίζοντας χρόνο
11 Ιανουαρίου, 2018

Επικοινωνία

Ενημερωτική λίστα

top
X