Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

ΒΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Το Facebook από όσο φαίνεται πάει να τα βάλει με όλους!

Και αυτό επειδή έχει ήδη ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία δημοσιεύσεων που επιτρέπουν σε κάποιον εργοδότη να αναρτήσει μία αγγελία εργασίας ή σε ένα χρήστη να βρει εργασία μέσα από το Facebook!

Το πιο ενδιαφέρον όμως από όλα είναι το ότι το Facebook θα προσφέρει αυτές υπηρεσίες δωρεάν!

Πάμε να δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Οι εργοδότες θα μπορούν να δημοσιεύουν αγγελίες εύρεσης εργαζομένων δωρεάν, και υποψήφιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να ανταποκρίνονται σε αυτές μέσα από μία ειδική φόρμα. Η φόρμα θα έχει ήδη βασικά στοιχεία συμπληρωμένα όπως το ονοματεπώνυμο και το email του υποψηφίου, καθώς  και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται εξολοκλήρου μέσα από το Facebook και οι πληροφορίες των υποψηφίων εργαζομένων θα αποστέλλονται στην εταιρία που δημοσίευσε την αγγελία μέσα από την πλατφόρμα του Facebook Messenger.

Απ’ όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αγγελιών που μπορεί να δημοσιεύσει κάποια επιχείρηση.

Digital marketing, facebook, διαφήμιση στο Facebook

Υπάρχουν δύο σημεία στα οποία πρέπει να σταθούμε για να αναλύσουμε τη σημασία τους.

Πρώτα απ’ όλα το Facebook θα χρησιμοποιήσει το Facebook Messenger σαν την κεντρική πλατφόρμα επικοινωνίας αλλά και διάδρασης μεταξύ των επιχειρήσεων και των υποψήφιων εργαζομένων. Αυτό είχες αποτέλεσμα η επικοινωνία να γίνεται πιο άμεση, χωρίς να είναι απαραίτητα τα γραφεία εύρεσης εργασίας ή τρίτοι διαδικτυακοί τόποι, οι οποίοι χρεώνουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Πέρα από αυτό όμως το Facebook ενισχύει τη θέση της εφαρμογής Messenger ως ένα εργαλείο επικοινωνίας τόσο για προσωπικά θέματα και επαφές όσο και για επαγγελματική χρήση.

Πόσο όμως αποτελεσματικό θα είναι το συγκεκριμένο εργαλείο του Facebook;

Οι μεσάζοντες στο μηχανισμό εύρεσης εργασίας πολλές φορές λειτουργούν σαν φίλτρα, απορρίπτοντας τους spammers καθώς και τα άτομα τα οποία τη δεδομένη στιγμή δεν ψάχνουν ενεργά για κάποια εργασία ( είτε γιατί έχουν βρει κάποια εργασία είτε γιατί αποφάσισαν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες)

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι άμεσα ανταγωνιστική ως προς το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο επαγγελματιών, και φυσικά αναφερόμαστε στο Linked In το οποίο έχει πλέον μπει στην οικογένεια επιχειρήσεων της Microsoft, μιας και σχετικά πρόσφατα αγόρασε το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Κατά την άποψή μας η συγκεκριμένη δυνατότητα του Facebook στοχεύει σε μικρές αλλά και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες συχνά δυσκολεύονται στο να βρουν κατάλληλο προσωπικό για να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν καθημερινά το Facebook τόσο για προσωπικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους, ειδικά δε για λόγους διαφήμισης, και αυτό κάνει το Facebook την πλέον φυσική πλατφόρμα ανεύρεσης υποψήφιων εργαζόμενων και συνεργατών.

Όπως και να έχει όταν συγκεκριμένη δυνατότητα γίνει διαθέσιμη για όλους σίγουρα θα αλλάξει για ακόμα μία φορά τα δεδομένα στο χώρο εργασίας, και για ακόμα μία φορά θα γίνει πολύ εμφανές το πώς το internet και τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία νύχτα μία ολόκληρη αγορά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή της εργασίας.

Δες την διαδικασία δημιουργίας αγγελιών εργασίας στο παρακάτω βίντεο.

 

Εσύ τι νομίζεις; Η συγκεκριμένη δυνατότητα θα σε βοηθήσει; Θα τη χρησιμοποιήσεις και αν ναι πως; Θα χαρούμε να ακούσουμε την άποψη σου στα σχολία ακριβώς από κάτω.

Επικοινωνία

Ενημερωτική λίστα

top
X