Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ INSTAGRAM ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ INSTAGRAM STORIES: ΜΕΡΟΣ 1/2

Το Instagram εδώ και πάρα πολύ καιρό προσφέρει τη δυνατότητα μόνιμων δημοσιεύσεων που εμφανίζονται στο προφίλ σου, καθώς και τη δημιουργία εφήμερων δημοσιεύσεων που εξαφανίζονται μέσα σε 24 ώρες για πάντα.

Αυτές όμως οι δύο δυνατότητες πολλές φορές μπερδεύουν τους χρήστες του συγκεκριμένου social network καθώς και τους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτό, σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν κάθε δυνατότητα, πότε και γιατί.

Σε αυτά τα 2 άρθρα θα σου εξηγήσω πολύ απλά και κατανοητά πότε πρέπει να χρησιμοποιείς το Instagram και πότε πρέπει να χρησιμοποιείς τα Instagram stories για τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Δημοσιεύσεις στο Instagram. Αποτελεσματική χρήση μέσα από πρακτικά παραδείγματα.

Αν παρομοιάζαμε το Instagram με ένα κατάστημα πότε θα έλεγα ότι το προφίλ στο Instagram και σχετικές δημοσιεύσεις του αποτελούν τη βιτρίνα του καταστήματος μας. Είναι η επίσημη παρουσίαση της επιχείρησης μας και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δημοσιεύουμε πάρα πολύ καλό περιεχόμενο μιας και αυτό μένει μόνιμα στο προφίλ μας και είναι διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες μας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχουμε ένα εστιατόριο και πως εγώ είμαι ο social media manager της επιχείρησης. Τότε στο προφίλ του εστιατορίου στο Instagram θα δημοσίευα φωτογραφίες οι οποίες είναι από έτοιμα μαγειρεμένα λαχταριστά πιάτα τα οποία σίγουρα θα προσέλκυαν την προσοχή των επισκεπτών και θα βοηθούσαν στο να φέρω περισσότερο κόσμο μέσα στην επιχείρηση. Επιπλέον θα χρησιμοποιούσα τα ανάλογα hashtags για να προβάλλω την επιχείρηση μου δωρεάν σε ένα τεράστιο στοχευμένο κοινό.

Αν η επιχείρηση μου αφορούσε φωτογραφικές υπηρεσίες τότε θα δημοσίευα τις καλύτερες μου φωτογραφίες οι οποίες θα με βοηθούσαν στο να δείξω τις ικανότητες μου και να προσεγγίσω νέους πελάτες.

Αν είχα μία επιχείρηση η οποία προσφέρει κάποιο είδος άλλης υπηρεσίας ποτέ σίγουρα τα έκανα δημοσιεύσεις που θα έδειχναν το αποτέλεσμα της υπηρεσίας αυτής ή θα έβγαζα περιεχόμενο στον αέρα το οποίο θα έχει να κάνει με πολλές χρήσιμες πληροφορίες ή μικρά tips σχετικά με τις υπηρεσίες μου και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν.

Όπως και να έχει θα προσπαθούσα να περάσω μία εικόνα επισημότητας σε ό,τι αφορά το κεντρικό προφίλ της επιχείρησης μου στο Instagram.Οι φωτογραφίες θα ήταν προσεγμένες, μελετημένες και θα εξυπηρετούσαν ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Η δε συχνότητα των δημοσιεύσεων θα ήταν κάπου ανάμεσα στις 1-3 δημοσιεύσεις ανά ημέρα για να μην κουράσω το κοινό μου αλλά και να μην εξαντλήσω γρήγορα το υλικό και τις ιδέες μου.

Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσω τι είναι τα Instagram Stories, σε τι διαφέρουν από τις “κλασσικές” δημοσιέυσεις στο Instagram καθώς και το πώς να τις χρησιμοποιείς αποτελεσματικά για την προβολή της επιχείρησης σου.

Όπως πάντα είμαι στην διάθεση σου για να σε βοηθήσω σε περίπτωση που έχεις απορίες. Μην διστάσεις να ρωτήσεις ότι θέλεις! Θα χαρώ να απαντήσω.

Stratos Agiani.

0 ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ "ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ INSTAGRAM ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ INSTAGRAM STORIES: ΜΕΡΟΣ 1/2"

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X