Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ INSTAGRAM ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ INSTAGRAM STORIES: ΜΕΡΟΣ 2/2

Στο πρώτο μέρος είδαμε πως και πότε μπορείς να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά το Instagram και συγκεκριμένα τα Instagram Posts. Επιπλέον είδαμε τις διαφορές ανάμεσα σε Instagram Posts και Instagram Stories. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω τα Instagram Stories, καθώς και πότε να τα χρησιμοποιείς για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Αν δεν διάβασες το πρώτο άρθρο μπορείς να το δείς κάνοντας κλικ εδώ.

Τα Instagram stories και πώς να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά, καθώς και ποτέ.

Τα Instagram stories αποτελούν μία μορφή οπτικού μπλοκ ανεπίσημης μορφής.

Για να το πω πιο απλά αποτελεί ένα κανάλι επικοινωνίας και συζήτησης σε πιο χαλαρή μορφή με το κοινό σου αλλά και τους υποψήφιους πελάτες σου.

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο προώθησης και διαφήμισης μιας και η εφήμερη φύση του βοηθάει στο να κάνεις πολλές προωθητικές ενέργειες οι οποίες δεν κουράζουν τον επισκέπτη και δεν γεμίσουν το προφίλ σου με διαφημίσεις, μιας και οι δημοσιέυσεις στα Instagram stories σε 24 ώρες εξαφανίζονται αυτόματα.

Μερικές ιδέες για αποτελεσματική χρήση με σκοπό την προβολή και την διαφήμιση

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τρέξεις μία προσφορά η οποία έχει μικρή διάρκεια, μέσα από τα Instagram Stories. Έτσι το κοινό σου θα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη προσφορά και  λόγω της εφήμερης φύσης της δημοσίευσης να δημιουργηθεί μια αίσθηση επείγοντος, αυξάνοντας τις πιθανότητες ανταπόκρισης.

Μια άλλη καλή χρήση των Instagram stories είναι αυτή του ημερήσιου Vlogging

Και εξηγώ. Μπορείς να δημιουργείς μικρά βίντεο τα οποία δείχνουν την καθημερινότητά σου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της επιχείρησης, δημιουργώντας ένα μικρό ριάλιτι σόου γύρω από αυτό που κάνεις.

Αν για παράδειγμα έχεις ένα ξενοδοχείο και υπάρχει ένα πολύ όμορφο ηλιοβασίλεμα στην περιοχή πότε μπορείς να το μοιραστείς με ένα Instagram story.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ FACEBOOK SOCIAL MEDIA

Επιπλέον Παραδείγματα και ιδέες

Αν έρθουν καινούργια προϊόντα στην επιχείρηση σου και τα ξεπακετάρεις για να τα τοποθετήσεις στο κατάστημα σου φρόντισε να το δείξεις, μίας αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό περιεχόμενο για το Instagram stories.

Αν ταξιδεύεις και πηγαίνεις κάπου για δουλειά τότε έχεις εξαιρετικές πιθανότητες να δουν τα Instagram stories σου εκατοντάδες άνθρωποι από Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνεις πως τα Instagram Stories αποτελούν ένα εργαλείο καθημερινής επαφής με το κοινό σου, το οποίο θα σε βοηθήσει να χτίσεις πιο ισχυρές σχέσεις με αυτό, καθώς επίσης και να είσαι συνέχεια στο μυαλό τους ούτως ώστε όταν χρειαστούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου να είσαι ο πρώτος τον οποίο θα καλέσουν.

Αυτά προς το παρόν. Τώρα το μόνο που μένεις είναι να ξεκινήσεις να αξιοποιείς αυτές τις φανταστικές ευκαιρίες και εργαλεία προβολής της επιχείρησης σου από σήμερα κιόλας!

Ελπίζω να φάνηκαν χρήσιμες οι συγκεκριμένες συμβουλές.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με το πώς να χρησιμοποιείς το Instagram ή τα Instagram Stories για την επιχείρηση σου μην διστάσεις να ρωτήσεις με ένα σχόλιο ακριβώς από κάτω. Θα χαρώ πάρα πολύ να σε βοηθήσω.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου.

Stratos Agiani

Επικοινωνία

Ενημερωτική λίστα

top
X