Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

ΤΟ FACEBOOK ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΗΧΟ.

Το podcasting, μια επεισοδιακή μορφή ακουστικού περιεχομένου που βγαίνει στον αέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι σαν ραδιοφωνικές εκπομπές δηλαδή μόνο που μπορούμε να τις ακούσουμε ανά πάσα στιγμή όποτε θέλουμε σε δικό μας χρόνο.

Τα podcast έχουν γνωρίσει πάρα πολύ μεγάλη άνθηση το τελευταίο διάστημα και το Facebook το ξέρει.

Συμφωνα με τα τελευταία στατιστικά περίπου το 21% το ιντερνετικού πληθυσμού έχει δηλώσει ότι ακούει podcast επιχειρηματικού αλλά και άλλου περιεχόμενο, και ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμη και ευέλικτη μορφή πληροφόρησης, μιας και μπορεί κάποιος να ακούει Podcast ενώ οδηγάει, περιμένει σε μία ουρά αναμονής, όταν αθλείται ή απλά όταν έχει λίγο ελεύθερο χρόνο.

Τα podcast επειδή βασίζονται αποκλειστικά στον ήχο, αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική περιεχομένου για όσους δεν θέλω να δημιουργήσουν προβολής βίντεο για την επιχείρησή τους ή απλά δεν αισθάνονται άνετα μπροστά σε μία βιντεοκάμερα.

Μέχρι τώρα όμως για να παρακολουθήσει κάποιος κάποια podcast πρέπει να κατεβάσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή που του επιτρέπει να γραφτεί σε “εκπομπές” και από κει και μετά επιλέγει ποιά επεισόδια θέλει να κατεβάσει και να ακούσει.

Το Facebook όμως έρχεται να δώσει λύση στην παραγωγή και την “κατανάλωση ” Podcast με την εξής κίνηση: σύντομα θα δωθεί η δυνατότητα σε όλους να βγαίνουν ζωντανά  και να εκπέμψουν σε ένα τεράστιο κοινό μόνο με ήχο, δημιουργόντας ουσιαστικά “Live Podcasts”.

Αυτό ξεκλειδώνει πάρα πολλές δυνατότητες μίας και δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν θέλουν να φτιάχνουν βίντεο ή δεν αισθάνονται άνετα μπροστά σε μία βιντεοκάμερα να δημιουργούν περιεχόμενο για το κοινό τους, για τους υποψηφίους αλλά και υπάρχοντες πελάτες τους, και να προωθούν τις δράσεις τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας τους με ζωντανά ηχητικά podcasts.

Επιπλέον μας δίνει την δυνατότητα να μείνουμε online από όπου βρισκόμαστε για πολύ περισσότερο χρόνο επειδή θα καταναλώνονται λιγότερα MB και μπαταρία, σε σχέση με το βίντεο. Επιπλέον μέσα από αυτή τη λειτουργία μπορούμε να είμαστε ζωντανά στον αέρα μέχρι και για τέσσερις συνεχόμενες ώρες.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα θα βγει σταδιακά για όλους τους χρήστες του Facebook τις επόμενες εβδομάδες και θα ήταν καλό να πειραματιστείτε αλλά και να δείτε πως μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για να προωθήστε καλύτερα την επιχείρηση σας.

 

18 Ιανουαρίου, 2017

0 ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ "ΤΟ FACEBOOK ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΗΧΟ."

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X