Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA KAI TO BLOG ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ

Η δημιουργία περιεχομένου αποτελεί έναν βασικό πυλώνα του digital marketing και της διαφήμισης στα social media με οργανικό τρόπο.

Πολλοί επιχειρηματίες όμως πασχίζουν στο να βρουν χρόνο για να δημιουργήσουν αλλά και να διανέμουν το περιεχόμενο αυτό, στα δικά τους εταιρικά κανάλια social media.

Για αυτό εμείς στη Social Academy έχουμε δημιουργήσει μία φόρμουλα η οποία πιστεύουμε ότι θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στο να βρείτε χρόνο για να δημιουργήσετε περιεχόμενο, το οποίο θα προβάλει την επιχείρηση, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας.

Διαβάστε λοιπόν το παρακάτω μικρό οδηγό και θα δείτε ότι θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ας ξεκινήσουμε!

“Η δημιουργία περιεχομένου χρειάζεται πολύ χρόνο.” Μύθος.

Το να δημιουργήσετε πολύ καλό περιεχόμενο για να προβάλετε την επιχείρησή σας στα social media δεν παίρνει τόσο πολύ χρόνο όσο νομίζετε.

Αρκεί να αφιερώστε μία με μιάμιση ώρα ανά  εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συντάξετε δύο ή τρία το πολύ μικρά (ή μεσαίου μεγέθους) άρθρα τα οποία θα δημοσιευτούν στην εταιρική σας ιστοσελίδα. Δύο με τρία άρθρα την εβδομάδα είναι υπεραρκετά για να μπορέσετε να έχετε μια ικανοποιητική παρουσία τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα social media.

Γλιτώστε χρόνο προγραμματίζοντας τη δημοσίευση του περιεχομένου σας.

Έχοντας λοιπόν δημιούργησει τα άρθρα μπορείτε εσείς ή ένας υπάλληλος της επιχείρησης σας να αναλάβει να τοποθετήσει τα άρθρα στην εταιρική σας ιστοσελίδα και να προγραμματίσει να δημοσιευτούν αυτόματα σε συγκεκριμένες ημέρες αλλά και ώρες της εβδομάδας. Έτσι δεν θα χρειαστεί να παρέμβετε καθόλου στη διαδικασία της δημοσίευσης μιας και αυτή θα γίνει αυτόματα.

Ποτέ όμως πρέπει να προγραμματίσετε την δημοσίευση των συγκεκριμένων άρθρων;

Οι καλύτερες ημέρες είναι συνήθως η Τρίτη και Πέμπτη πρωί καθώς και το Σάββατο κι Παρασκευή ειδικά μετά τις 5.30 το απόγευμα. Οι συγκεκριμένες ώρες εξασφαλίζουν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα καθώς και διανομή στα social media.

Έχοντας προγραμματίσει τουλάχιστον δύο δημοσιεύσεις την εβδομάδα, πετυχαίνετε το να έχετε δύο ημέρες περιεχομένου και τουλάχιστον άλλες δύο ημέρες επαναπροώθησης του ίδιου περιεχομένου σε καινούργια άτομα, ειδικά μέσα από τα social media. Έτσι εξασφαλίζετε πως αυτοί που δεν είδαν τα άρθρα σας την ημέρα της δημοσίευσης τους θα τα δουν σε δεύτερο χρόνο.

Σύνδεση της ιστοσελίδας σας με το Facebook και το Twitter για αυτόματη προώθηση των δημοσιεύσεων στα κανάλια σας στα social media

Μπορείτε να συνδέσετε το διαδικτυακό σας τόπο με το Facebook αλλά και το Twitter με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται στη δική σας ιστοσελίδα αυτόματα να προωθείται και στα εταιρικά σας κανάλια και προφίλ στο Twitter και στο Facebook. Έτσι γλιτώνετε πάρα πολύ κόπο και χρόνο μιας και με μία κίνηση το περιεχόμενο σας προωθείται ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά κανάλια και έτσι έχετε μεγαλύτερη διείσδυση στο κοινό που σας ενδιαφέρει.

Αν ιστοσελίδα σας είναι δημιουργημένη επάνω σε μία από τις πολύ δημοφιλείς πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου όπως είναι το WordPress τότε αυτή η σύνδεση μπορεί να γίνει με αρκετά εύκολο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο.

Προγραμματισμός επανάδημοσιεύσης του περιεχομένου σας στα social media με τη βοήθεια τρίτων υπηρεσιών

Πέρα από τον τρόπο που περιγράψαμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online υπηρεσίες οποίες αναλαμβάνουν να προγραμματίσουν αλλά και να δημοσιεύσουν ξανά τα άρθρα σας σε επιλεγμένα κανάλια social media τα οποία ορίζεται εσείς, όπως είναι η εταιρική σας σελίδα στο Facebook.

Δύο πολύ δημοφιλή εργαλεία είναι η πλατφόρμα Hootsuite ( www.hootsuite.com )  κάπως και το online εργαλείο αναδημοσιεύσεων Buffer ( www.buffer.com )

Τα συγκεκριμένα εργαλεία σας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να προωθείτε αποτελεσματικά το νέο περιεχόμενο που δημιουργείτε αλλά επιπλέον σας δίνουν τη δυνατότητα να επαναπροωθείτε περιεχόμενο το οποίο είναι διαχρονικό και έχει βγει στον αέρα της προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες.

Τέλος σας επιτρέπουν να ορίζετε με χειρουργική ακρίβεια την ημέρα, την ώρα και τη στιγμή που μπορούν να βγουν τα άρθρα σας στον αέρα στα social media ώστε τα πετύχετε μέγιστη αναγνωσιμότητα.

Η παραπάνω δυνατότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε περιπτώσεις που παράγετε περιεχόμενο στα Αγγλικά και θέλετε να δημοσιευθεί την καλύτερη δυνατή στιγμή για μέγιστη αναγνωσιμότητα σε άλλες χώρες, που είναι σε διαφορετική χρονική ζώνη.

 

Επικοινωνία

Ενημερωτική λίστα

top
X