Επικοινωνίας : 2513. 006104 | info [@] socialacademy.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ LIVE VIDEO ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Tο live video ήρθε 2016 για να μείνει! Και από όσο δείχνουν οι εξελίξεις το 2017 θα κάνει ακόμα περισσότερο αισθητή την παρουσία του.

Αυτό αποδεικνύεται από την νέα σειρά δυνατοτήτων Live video που ανακοίνωσε το Facebook για την εφαρμογή της “Mentions” η όποια ναι μεν είναι αποκλειστικά για celebrities αλλά είναι σχεδόν σίγουρο το ότι οι δυνατότητες αυτές θα είναι διαθέσιμες για όλους μέσα στο 2017.

Ας τις δούμε μια προς μια.

Video Mirroring

Πολλές φορές το ζωντανό μας βίντεο είναι “καθρεφτισμένο”, κάτι που κάνει τα γράμματα σε λογότυπα αλλά και στο φόντο να δείχνουν αντεστραμμένα. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η νέα δυνατότητα, που επιτρέπει την αντιστροφή της εικόνας του βίντεο οριζόντια ή και κάθετα.

Πολύ χρήσιμο αν θέλετε το λογότυπο σας, τα κείμενα αλλά και το προϊόν που χρησιμοποιείται να φαίνεται κανονικά στους θεατές σας.

Πχ φανταστείτε να είστε σε μια έκθεση και τα banner στο περίπτερο σας να δείχνουν όλα αντεστραμμένα. Τραγικό σωστά; Πλέον όμως αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί.

Εργαλεία διαχείρισης σχολίων

Επειδή πολλές φορές είναι δύσκολο να εκπέμπει κάποιος ζωντανά και να διαχειρίζεται τα σχόλια παράλληλα, το Facebook πλέον δίνει την δυνατότητα απόκρυψης σχολίων που περιέχουν συγκεκριμένες φράσεις ή λέξεις που εσείς ορίζετε, πρίν βγείτε ζωντανά στον αέρα.

Broadcaster status bar

Η εφαρμογή Mentions θα εμφανίζει στο κάτω μέρος της οθόνης μια μπάρα που θα παρέχει συνέχεια πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα ήχου, την δύναμη του σήματος,καθώς και το επίπεδο της μπαταρίας της συσκευής σας, σε πραγματικό χρόνο.

Trim Function

Μια φανταστική νέα δυνατότητα είναι αυτή της αποκοπής μέρους του βίντεο από την αρχή ή και το τέλος του. Αυτό είναι χρήσιμο επειδή πολλές φορές δεν ξεκινάει κάποιος το βίντεο άμεσα, αλλά περιμένει να συγκεντρωθεί το κοινό του online για να ξεκινήσει, κάτι που δημιουργεί ένα “νεκρό χρόνο”. Αυτό το κομμάτι λοιπόν μπορεί κάποιος πλέον να το αποκόψει, πρίν δημοσιεύσει το live βίντεο του σαν Post για επαναπροβολή σε δεύτερο χρόνο.

Αν και όπως αναφέραμε οι συγκεκριμένες δυνατότητες είναι μόνο για την εφαρμογή Mentions, είμαστε σίγουροι ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο θα γίνουν διαθέσιμες για όλους. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως πολλές φορές η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί σαν πεδίο δοκιμών για δυνατότητες που γίνονται ευρέως διαθέσιμες.

Όπως και να έχει, το Live video είναι εδώ για να μείνει και καλό είναι να βρείτε τρόπους μέσα στο 2017 να το αξιοποιήσετε ανάλογα.

29 Ιανουαρίου, 2017

Επικοινωνία

Ενημερωτική λίστα

top
X